Letselschade opgelopen: wat zijn de gevolgen?

Nieuws

Letselschade is de schade die je oploopt wanneer je betrokken bent bij een ongeval. Je kunt letselschade oplopen door verschillende soorten ongevallen, zoals een verkeersongeluk, bedrijfsongeval, hondenbeet of wanneer je valt over een stoeptegel. De soort schade die je oploopt ligt heel erg aan de situatie en het ongeval. Het kan om lichamelijke, maar ook geestelijke schade gaan en om materiële, maar ook immateriële schade. In dit blog lees je meer over een aantal veel voorkomende schadeposten waar je na een ongeval mee te maken kunt krijgen en wat je er aan kunt doen.

Letselschadeadvocaat

Ten eerste is het belangrijk om, na een ongeval, meteen contact op te nemen met een letselschade advocaat. Samen met een letselschadeadvocaat kun je de kosten van de schade die je oploopt in veel gevallen (deels) terugkrijgen. Bel een letselschadeadvocaat uit jouw omgeving. Woon je dus in Enschede? Zorg er dan voor dat je contact opneemt met letselschade enschede.

Arbeidsongeschiktheid

Het kan zijn dat je door het ongeluk niet meer in staat bent om te werken. Dat is een hele vervelende schadepost, omdat je dan geen inkomen meer hebt. In dat geval heb je te maken met arbeidsongeschiktheid. Wanneer dit zo is, kan een letselschadeadvocaat er voor zorgen dat deze kosten worden vergoed. Neem contact op met een advocaat en kijk wat jouw mogelijkheden zijn.

Medische kosten

Eén van de meest voorkomende schadeposten na een ongeval, is de rekening van het ziekenhuis. De medische kosten kunnen hoog oplopen als je een zwaar ongeluk hebt gehad, en daarom is het heel erg fijn dat deze kosten (deels) kunnen worden vergoed. Ook de reiskosten die je moet maken om van en naar het ziekenhuis, de psycholoog of fysiotherapeut te gaan, kunnen in de meeste gevallen vergoed worden. Hierbij kun je ook rekening houden met de verzorgingskosten die je kunt krijgen wanneer je weer uit het ziekenhuis komt.

Studievertraging

Studievertraging oplopen kan ook voorkomen wanneer je een ongeval hebt gehad. Ben je bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht gekomen of heb je zware mentale klachten? Dan kan het zo zijn dat je (tijdelijk) moet stoppen met de studie die je doet. Ook in dit geval kunnen de kosten hiervan gecompenseerd worden.

Andere schadeposten

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer schadeposten die vergoed kunnen worden na een ongeval, zoals kosten voor hulp in het huishouden, smartengeld, reparatiekosten en vervangingskosten. Wanneer je niet zeker weet of je recht hebt op een vergoeding, kun je altijd gratis contact opnemen met een letselschadeadvocaat.

Geef een reactie